Mappa/programmera om Bixby-knapp på S8, S9, Note 9 och S10 till Google Assistant

0
613

För att mappa om Bixby-knappen har man tidigare varit tvungen att använda tredjepartsappar (I’m looking at you – bxActions) men nu har Samsung äntligen släppt en uppdatering som gör det möjligt att mappa om knappen utan att blanda in appar!

Ni som redan har försökt att mappa knappen mot Google Assistant har säkert märkt att det inte fungerar. Why? Det verkar som att Samsung har blockerat Google Assistant på Bixby-knappen (helt sjukt, jag vet) men som tur är finns det glada amatörer som hittar på sätt att kringgå blockeringen! 🙂

För er som inte känner till hur man mappar om knappen efter den nya uppdateringen så börjar vi med de stegen.

Först och främst; Börja med att uppdatera Bixby, detta krävs för att valet ska dyka upp i inställningar.

Galaxy Store -> Min Sida -> Uppdatera allt som innehåller “Bixby
Mappa bixby knapp s8 s9 s10 steg 1-3

Sedan går du vidare till Inställningar -> Avancerade Funktioner -> Bixby-knapp
(Notera att du måste inaktivera/avinstallera tredjepartstillägg för mappning av Bixby-knappen för att komma in i inställningen)
Mappa bixby knapp s8 s9 s10 steg 4-6

Det är nu det börjar bli intressant! 🙂

Här inne kan du välja att öppna annat än Bixby med enkeltryck eller dubbeltryck. Väljer du “Dubbeltryck om du vill öppna Bixby” så blir mappningen du lägger in på enkeltryck.

Dubbeltryck om du vill öppna Bixby -> Använd enkeltryck -> Öppna appen (kugghjulet) -> Välj sedan den app du vill öppna med enkeltryck på Bixby-knappen.
Mappa bixby knapp s8 s9 s10 steg 7-8

För att få just Google Assistant att fungera med enkeltryck på Bixby-knappen så har några kloka huvuden hos XDA Developers ordnat en APK som lurar Android att öppna Google Assistant istället för den vanliga Google-appen. Ladda ned appen här och tilldela den appen till knappen. Funkar riktigt bra! 🙂

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.